Free shipping on all orders over 25 € within Belgium

Vragen? Vind hier onze antwoorden!

Hoe MiniMarieTea bereiden?

MiniMarieTea is de makkelijkste infusie ter wereld!

Vul een grote kop (300 ml) of een kleine theepot (tot 500 ml) met vers gekookt (+90°C), ontkalkt water. Voeg een MiniMarieTea theebuiltje toe (of voeg loss thee in een theekan met filter toe) en dompel volledig onder water.

Laat minstens 5 minuten intrekken. Als je van sterke smaken houdt, laat dan langer intrekken. Geen zorgen, jouw thee zal niet bitter worden dankzij het feit dat MiniMarieTea geen artificiële aroma's of theïne bevat. Verwijder nadien het theebuiltje en geniet.

BELANGRIJK: Test altijd de temperatuur van het water vooraleer warme dranken te serveren aan kinderen.

TIP: Zorg er altijd voor dat je eerst het water giet en dan pas de kruiden toevoegt. Op die manier lossen de kruiden hun smaken op een zachtaardige manier, wat zal leiden tot een beter resultaat in jouw theekopje.

 

Wie kan MiniMarieTea drinken?

Pasgeboren baby's - 2 jaar

YES

Peuters en kleuters (+2 years)

YES

Volwassenen

YES

Zwangere vrouwen

YES

Veganisten en vegetariërs

YES

Diabetes patiënten

YES

Mensen met een gluten intolerantie

YES

Wordt Marie Blue echt blauw?

Ja! Maar slecht voor enkele seconden, want dan neemt de kamille de bovenhand en krijgt de infusie een gele kleur. We werken namelijk uitsluitend met 100% natuurlijke ingrediënten, dus geen kleurstoffen en geen kunstmatige smaakstoffen!

Elk theebuiltje zal een ander resultaat opleveren. Dit kan door minimale verschillen in kruiden tot kruiden ratio's tijdens het vullen van de theebuiltjes, maar dit kan ook verschillen van oogst tot oogst.

 

Hoe ijsthee bereiden?

MiniMarieTea is een perfecte basis voor ijsthee. Om te bereiden laat je de kruiden trekken in een klein beetje heet water om de smaken te extraheren. Verwijder het theebuiltje en vul aan met koud water en ijsblokjes. Heb je geen ijs? Laat de thee dan enkele uren afkoelen in de koelkast.

Aarzel niet om te experimenteren. Pimp jouw ijsthee met een schijfje sinaasappel, citroen, verse muntblaadjes, een kaneelstokje of verse veenbessen.

MiniMarieTea kan tot 8 uur bewaard worden op kamertemperatuur, of tot 12 uur in de koelkast. Giet eventuele overschot weg na 12 uur en maak een heerlijke verse kan thee.

 

Wat maakt onze theebuiltjes uniek?

In tegenstelling tot de meeste theebuiltjes die synthetisch of gebleekt zijn, zij de theebuiltjes van MiniMarieTea gemaakt van GMO-vrije mais. Ze zijn 100% natuurlijk en composteerbaar - geen bleekmiddelen, geen plastic, geen nietjes, geen lijm.

Help de natuur een handje door onze biologisch afbreekbare theebuiltjes altijd bij het composteerbaar afval te gooien. 

De zakjes zijn extra groot, met meer kruiden dan eender welk ander merk. Eén builtje bevat genoeg thee voor twee personen, of voor een grote thermos of fles tot 0,5 liter.

De reden waarom we een grotere hoeveelheid kruiden gebruiken is heel eenvoudig: we gebruiken geen artificiële smaakstoffen.

Doordat mais minder sterk is dan synthetisch materiaal, adviseren we om extra voorzichtig te zijn bij het verwijderen van het papier label van het theebuiltje.

 

Wat maakt onze ingrediënten speciaal?

Biologische volle kruiden, vruchten & bloemen, en niks anders

In tegenstelling tot de meeste theemerken, gebruiken wij geen toegevoegde aroma's, eigenlijk helemaal NIKS TOEGEVOEGD:

Geen theïne. Geen caffeine. Geen toegevoegde suikers. Geen toegevoegde smaken. GEEN VIEZIGHEDEN! Pure & biologische gedroogde vruchten, bloemen en kruiden, niks anders. MiniMarieTea is 100% gezond en natuurlijk, vanbinnen en vanbuiten!

Dit is waarom MiniMarieTea infusies nooit bitter kunnen worden. In tegendeel, hoe langer je de infusie laat trekken, hoe meer smaken er zich ontwikkelen en hoe beter de thee wordt. Dus neem jouw thee tijd. Haast je niet. Net als alle goed dingen in het leven, heeft de natuur zijn tijd nodig.

Onze kruiden zijn uitsluitend volle bladeren/ grof gesneden. Je krijgt dus niet het "onderste-van-de-machine" theestof dat je bij vele commerciële theemerken vind de dag van vandaag. Dit wil zeggen dat de vruchten, bloemen en kruiden boordevol natuurlijke smaken en aroma's zitten, en daarnaast een prachtig visueel effect geven terwijl ze zich ontvouwen in het water.

 

100% biologisch en veilig voor kinderen

MiniMarieTea (of eerder het moederbedrijf Happy Bags) is gecertifieerd biologisch onder EU wetgeving. Het certificaat werd uitgegeven door Certisys (BE-BIO-01).

We produceren de infusies volgens de hoogste hygiëne- en veiligheid standaarden. Alle kruiden ondergaan een microbiologische analyse vooraleer ze verstuurd worden naar onze verpakking faciliteiten. Dit betekent slechts éen ding: MiniMarieTea is veilig voor kinderen.

Ons bedrijf is geregistreerd bij het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) en draagt de FAVV toestemming (n° AER/VBR/020978) om MiniMarieTea te maken en te verkopen